Header hullám

Kirakat dekorációs ötletek: így varázsold egyedivé az üzleted!

Neked is fontos, hogy leendő vevőid a lehető legjobb első benyomást szerezzék üzletedről és márkádról? Akkor bizony érdemes kihasználni ötletesen a kirakat dekoráció adta lehetőségeket, hiszen ez az amivel elsőként találkoznak a leendő vásárlók és ügyfelek.  A kreatív kirakat dekoráció nemcsak egy látványos és figyelemfelkeltő megoldás, hanem olyan állandó és kézenfekvő, offline marketingeszköz, melyet költséghatékonyan alkalmazhatsz. Miért ne használnád ezt ki? Egy profi kirakat dekorációval, matricázással, esetleg tematikus berendezéssel, az elérhetőségek feltüntetésével és a megfelelő kivilágítással máris sokat tehetsz üzleted és márkád népszerűsítéséért. Cikkünkben megmutatjuk, hogy mivel tudod még hívogatóbbá varázsolni ezt a felületet!

A legérdekesebb kirakat dekorációs ötletek napjainkban

Miről tanúskodik a kirakat, a boltunk “arca”?

A kirakatunk sok esetben az első találkozási pont leendő vásárlóinkkal, ezért fontos, hogy precízen megtervezett, csalogató és átgondolt legyen ez az üzlet dekoráció is, hiszen ez alapján dönti el a vevő, hogy betér-e hozzánk. Abban az esetben ez még fontosabb, ha kevésbé ismert még márkánk, szolgáltatásaink, esetleg csak most nyílt az üzletünk. Emellett azt is érdemes mérlegelnünk, hogy egy kis befektetéssel olyan marketingeszköz is válhat a kirakatunkból, mely 0-24 órában reklámozza cégünket, és vásárlásra ösztönzi az utcán sétálókat.

 

Kirakat dekorációs ötletek

 

Milyen a jó kirakat dekoráció?

Mint ahogy minden reklámtevékenység esetében, kirakatunk megtervezésekor is fontos szempont, hogy illeszkedjen cégünk stílusához, mondanivalójához, legyen önazonos és azt közvetítse a vásárló felé, amit valóban szeretnénk átadni. Ha kis cégként szereplünk a piacon, akkor is ajánlatos lehet egységes brandszíneket és stílust kijelölni magunknak!

A jó kirakat dekoráció mindenképp tartalmaz figyelemfelkeltő elemeket, kitűnik a többi közül, nézelődésre, információszerzésre ösztönzi a járókelőket. Ehhez viszont nagyon fontos, hogy pár másodperc alatt közvetítse üzenetünket a vevőjelölteknek, mert általában akkor lépnek be az üzletajtón, ha tudják, hogy ott mire számíthatnak.

Ne feledjük azt sem, hogy nemcsak nyitvatartási időben van az üzlet ezen részének szerepe, hanem egy jó megvilágítással mindig alkalmas lehet vevőszerzésre. A modern kirakatok emiatt már tartalmaznak olyan kapcsolódási pontokat, mellyel a vevő online is megismerkedhet cégünkkel. Kihelyezhetjük a közösségi média elérhetőségekeinket, az oldalunkra mutató QR-kódot, a weblapunk linkjét, de beirányíthatjuk őket webshopunkba vagy akár mobil applikációnkba is.

Milyen megoldások vannak a kirakat dekorációhoz?

Kirakat matricák, fóliák

Általában feltűnő – de a márkánkra jellemző – grafikai elemeket és a fontosabb, hívogató kulcsszavakat, elérhetőségeket tartalmazzák a kirakatra használt matricák. Ha igazán profi benyomást szeretnénk kelteni, akkor bátran alkalmazzuk, de fontos, hogy a grafikai kivitelezés és rögzítés valóban minőségi legyen.

Többféle megoldásban gondolkozhatunk, amikor a kirakat üvegfelületét vonnánk be, például one way vision (lyukacsos fóliában), homokfúvott matricában, esetleg formavágott betűk és alakzatok felragasztásában, de akár feltűnő, színes fotómatricában vagy átlátszó matricában is.

Tipp: A JólNyomjuk csapata szakértő módon segít, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki üzleted egyhangú felületeiből profi ablakfóliázással!

 

Kirakat dekorációs ötletek

 

Kirakat berendezés

Ha csak részlegesen vagy egyáltalán nem helyezünk fel matricát, de rendelkezésre áll belső tér, ahova kirakat berendezést tehetünk, akkor azt is érdemes kihasználnunk.

Íme néhány ötlet, mivel dobhatjuk fel a kirakat belsőt:

  • Plakátok
  • Képek, vászonképek
  • Drapériák
  • Tükrök
  • Fényfüzérek
  • Gipszstukkók, szobrok, térkő bevonat
  • Szokatlan tárgyak (pl. lemezek, retro tárgyak, hangszerek)
  • Növények
  • Prospektustartók

Szolgáltató, de termékárusító cégként is fontos, hogy próbáljunk meg egy élményt, életérzést átadni a járókelőknek. Ezt megtehetjük szemléltető képekkel vagy egy élethelyzet egyszerű megjelenítésével is. A ruházati márkák már tökélyre fejlesztették ezeket a megoldásokat, ha egy nyári inget szeretnének eladni, akkor egy autentikus, tengerparti környezet és napszemüveg a próbabán máris a nyaralás pozitív élményeit idézik fel, és vásárlásra ösztönöz ezzel minket.

Ezekkel a kirakat dekorációkkal kitűnhetsz

Mire figyelj a kirakat dekoráció kialakításakor?

Nem fest túl jó képet cégedről, ha húsvétkor még a karácsonyi témájú kirakattal szembesülnek az érdeklődők, egyértelműen azt sugallja, hogy branded nem naprakész, nem figyel a részletekre. Ezért kell meghatározott időnként változtatni a kirakaton, már csak azért is, mert ha túl sokáig nézik ugyanazt a járókelők, akkor az hamar unalmassá is válik számukra.

Használj olyan színeket (pl. piros, sárga, élénkzöld), formákat, dekorációt és fényeket, amivel kitűnsz a többi közül, és a vásárlók figyelmét is oda tudod vonzani. Érdemes friss szemmel is megnézni az elkészült dekort, esetleg megkérni egy idegent, hogy véleményezze azt. Emellett fontos, hogy felmérd üzleted láthatóságát is. Teljesen más dekorációra lesz szükséged egy szűk utcában, mint egy bevásárlóközpontban vagy forgalmasabb út mellett, ahol az autóból is könnyedén észrevesznek majd. Utóbbinál még fontosabb lehet a gyorsan olvasható, de velős tartalom, ezért használj nagyobb betűket!

 

Kirakat dekorációs ötletek

 

A kevesebb néha több! – tartja a mondás, ami ebben az esetben is teljesen megállja a helyét. Törekedj a letisztult, nem zsúfolt kirakat összképre. Gondolj csak bele, hogy egy-egy érdeklődő tekintet mindössze néhány másodpercig figyel majd erre a felületre, igyekezz a legfontosabb üzenetet átadni ilyenkor (pl. szezonvégi kiárusítás, karácsonyi kollekció megérkezése, új termék megjelenése stb.).

Érdemes nyomon követned az új trendeket is. A minimál dizájn és pasztell színek igen népszerűek most, de próbáld ezeket úgy vegyíteni elképzelésedbe, hogy ne keltsen idegen érzetet se benned, se a nézelődökben. Igyekezz egységes, a márkádhoz illő képet kialakítani a különböző témájú kirakatrendezésekben, ez mindenkiben jó benyomást fog kelteni!

Kirakat dekoráció: tippek a vevők becsalogatásához

Építs egy téma köré történetet! Sokkal könnyebben megmarad szolgáltatásod, terméked hosszú távon is a járókelőkben, ha sztorit tudnak kapcsolni hozzá. Jó hír, hogy néhány tematikus kiegészítő elhelyezése is elegendő lehet ehhez.

Használj kirakatvilágítást! Ha kirakatod mindig fényben úszik, akkor 0-24 órás reklámfelületként funkcionál, sőt, egy-egy borúsabb napon vagy téli délutánon már nyitvatartási időben is hasznát veheted ennek.

Próbálj az egyedi, kreatív megoldásokkal kitűnni! Less el ötleteket, nézd meg, hogy a melletted lévők mivel csalogatják be vevőiket és próbálj meg mást mutatni, kitűnni közülük. Egy-egy frappáns megoldás minden szemet odaszegez majd a kirakatra!

Gondolkozz a vevő szemével! Mérlegeld, hogy mely termékek kerüljenek szemmagasságba, melyeket helyezel alacsonyabbra, így könnyedén befolyásolhatod leendő vevőid vásárlói döntését. Emellett kényelmesen az aktuális árukészlethez igazíthatod, hogy miből szeretnél többet eladni, miből van éppen sok a raktárkészleten.

Kirakat matricák és padlómatricák: dekor és marketing egyben

Tény, hogy minden fizikai helyiséggel rendelkező üzletnek fontos a kirakatba is invesztálnia, függetlenül az ágazattól. Egy ablakmatrica tökéletes eszköz a célközönséged és vásárlói köröd figyelmének megragadására, ezért nemcsak jól mutató dekorelem lesz, hanem az egyik leghatékonyabb reklámfelület is, mely vásárlásra ösztönöz. A JólNyomjuknál pedig szakértő segítséget kapsz, hogy a marketingcéljaidhoz milyen matricatípusok illeszkednek majd a legjobban. Ráadásul, ha nincs kész grafikád, akkor ezt is profin megoldjuk neked, fordulj hozzánk bizalommal.

Matrica dekorok – melyik mire jó, kinek ajánlott

 

Irodai falmatrcia

 

Falmatricák

A kültér mellett a látványos beltér is ugyanolyan fontos. Ha vevőidet szeretnéd lenyűgözni és még profibb benyomást kelteni, akkor egy matricadekorral, fotótapétával könnyedén megteheted ezt!

 

Padlómatrica

Ha pedig igazán trendi megoldásra vágysz, akkor válaszd a padlómatricát, amely látványos kinézetével garantáltan odavonzza a tekintetet, ahogy belépünk az ajtón.

Csapatunk megvalósítja elképzeléseidet, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy mielőbb élhess ezzel a látványos és hatékony offline marketing eszközzel!