Header hullám

Tudd meg, mikor van szüksége üzletednek belátásgátló fóliára!

A dekorfóliák használata annyira beépült az életünkbe, hogy sokan már alig veszik észre, teljesen természetessé vált a jelenlétük. Több változatuk is létezik és ezek közül úgy érdemes választanod, hogy eldöntöd, nálad milyen feladatot is kell ezzel a valóban hihetetlenül változatos eszközzel megoldani.

Azt szokták mondani, hogy a vállalkozásunk is olyan, mint a gyerekeink: folyamatosan fejlődik, egyre jobb, de sosem hagyhatod abba a munkálkodást, sosincs vége. Az üzleted is mindig igényli a kreatív ötleteidet, újdonságokat, állandó figyelmet – és ezek megvalósításában a legjobb barátod a megfelelően kiválasztott fólia, matrica lesz.

Belátásgátló fólia előnyei.

A belátásgátló fóliák előnyei

Nemcsak egy üzlethelyiségnél, de a lakásunkban is fontos lehet, hogy ne lássanak be. Vannak olyan házak, lakások, amelyeknek az ablaka járdára, kőrfolyosóra néz, ilyenkor különösen fontos, hogy ne kíváncsiskodjanak az arra elhaladók.

A cégek életében is számtalan olyan feladat van, amelynek ellátása során biztosítani kell az alkalmazottak nyugodt, zavartalan munkavégzését. Egy irodaházban nemcsak azért vannak teljes vagy részleges belátásgátló megoldások a folyosót elválasztó üvegfalon, hogy ne lássanak be, hanem azért is, hogy a dolgozók ne azzal foglalkozzanak, hogy ki jár-kel éppen a folyosón.

A belátásgátló fólia használata gazdaságos, hiszen olcsóbb megoldás, mint egy homokfúvott üveg vagy tejüveg és az alkalmazása, karbantartása, cseréje is egyszerű. Egy kirakatban sosem volt kérdés, hogy az ott elhelyezett árunak látszania kell, azonban rajtad múlik, hogy milyen feliratokat, dekorációs hátteret, vevőt csalogató, érzéseket keltő marketing megoldásokat alkalmazol.

Egy irodában is fontos nemcsak az alkalmazottak, de a vendégek hangulata, tájékoztatása is. A belátásgátló fóliák használatával információközlést, betörés elleni védelmet, hő- és hangszigetelést, stb. mint tulajdonosnak, vezetőnek egyaránt meg kell oldanod.

A fóliák alapvető feladatai a következők lehetnek:

  • Marketing (dekorációs) eszköz
  • Védelmet lát el

A dekorfóliák azok, amelyeknél pont az a cél, hogy ne legyenek láthatatlanok, vegyük észre őket, legyenek figyelemfelkeltők. Szinte kimeríthetetlen választékkal rendelkeznek, határt csak a tervező fantáziája és az anyagok által nyújtott lehetőségek szabhatnak. Fontos, hogy belső nézetből is dekoratívak legyenek, és tudják az elvárt összes funkciót.

A védelem is sokrétű lehet:

  • belátásgátló fólia (pl. tükörfólia)
  • betörés elleni fólia
  • fólia hang- és hőszigetelésre

Természetesen léteznek kombinált felhasználású fóliák is, amelyek egyszerre képesek több feladat ellátására: belátásgátlók és egyben a betörés ellen, napfény ellen is védelmet nyújtanak, esetleg valamilyen marketing céllal is kombinálhatóak.

Belátásgátló fólia előnyei.

A belátásgátló fóliák használata

A betekintés gátló fóliák használhatóak beltéri és kültéri változatban is. A helyiségeken belül elsősorban zuhanyfülkére, üvegajtókra, térelválasztó falakra szokták őket alkalmazni, de sokkal gyakoribb a kültéri hasznosítás.

Egy üzlethelyiség esetében is fontos annak eldöntése, hogy az üvegfelületeken milyen dekoráció, mintázott felirat jelenjen meg, mennyire lehessen belátni, érdemes szinte vezetned a vásárlóid tekintetét.

Betörés elleni védelem fóliával

Sokan úgy gondolják, hogy a megfelelő védelem érdekében elegendő, ha riasztórendszert és kamerákat szereltetnek fel. Ez sajnos a tapasztalatok szerint nem elegendő, sőt hátránya, hogy hamis biztonságérzetet ad, mivel a kamera felvételén legtöbbször csak kapucnis, nem beazonosítható alakokat lehet látni, a riasztó berendezés pedig akkor szólal meg, amikor már bent vannak a betörők. Az események innentől nagyon felgyorsulnak, a betörők fognak, amit tudnak és pár percnél nem töltenek többet a helyiségben. Legtöbbször az őrző-védő szolgálat nem is tud kiérkezni ennyi idő alatt.

A fentiekből már látszik a betörésvédő fóliák legnagyobb előnye az, hogy a betörők be sem tudnak jutni! Az már csak extra előnyük ezeknek a fóliáknak, hogy 99 % UV védelmet is biztosítanak, ami a bútorok, függönyök fakulása és a bent lévők egészsége miatt is fontos.

A betörésvédő fólia nemcsak a betörők, hanem bármilyen üvegsérülés (vihar, baleset) esetén is védelmet nyújt, például az üvegszilánkok ellen is.

Hő- és hangszigetelő fóliák

Általában a fenti két funkció szokott előtérbe kerülni az adott felület fóliával történő ellátásakor, de ezekben az esetekben gyakori olyan fólia kiválasztása, amely valamilyen mértékben hő- és/vagy hangszigetelő tulajdonságokkal is bír. Legyen a maximális világosság, hőérzet azon a szinten, amit Te szeretnél.

A betekintést gátló fóliák fajtái

A fóliák előállítása, anyaga olyan gyorsan fejlődik, hogy valóban csak a fantázia szab határt a felhasználásuk során. Már a fóliák csoportosítása is nehéz, hiszen olyan kategóriákba kell beleszuszakolni az egyes fóliákat, amelyek akár le is szűkíthetik azok ismertetését.

Vegyük sorra a legfontosabb betekintést gátló fólia típusokat.

Homokfúvott fólia/savmart fólia

Ez a fólia nagyon hasonlít az opálos vagy savmart színű üvegre. Akár az egész felületet vagy csak annak egy részét is be lehet takarni vele. Előnye, hogy használhatod úgy is, hogy csak részlegesen engedje be a fényt, mégsem látnak át rajta. Továbbá jól lehet ebbe a fóliába feliratokat, logót, formákat, szövegeket belevágni.

Belátásgátló fólia előnyei.

Detektív fólia, tükörfóliák

Ez az a fólia, amit ha felraksz, akkor Te kilátsz, de hozzád nem látnak be. De tudnod kell, hogy ez csak akkor működik, ha kint világosabb van, mert például este kint besötétedik, bent villanyt kapcsolsz, és így már kintről belátnak. A felrakása kicsit nehezebb, ezért nem javasolt visszaszedni. Hűvös ablakra rakjuk fel, mert a forrón megnyúlhat, belülről kell felhelyezni és tetőtéri ferde ablakra nem javasoljuk a használatát.

Ablaküveg matricák

Az ablakmatrica tartós, hatékony reklámeszköz a vállalkozásod arculatának, legfontosabb üzenetének megjelenítésére. Amennyiben még nincs kész grafikád vagy változtatni szeretnél rajta, akkor kollégáink ebben is állnak rendelkezésedre.

A JólNyomjuk csapata széles választékban kínál üzletekhez ablakmatrica típusokat, kirakat dekorációkat és segítünk neked, hogy az adott felületnek és a Te termékeidnek leginkább megfelelő típust válaszd!

○ Perforált ablakmatrica

A perforált öntapadós matrica, vagy köznapi nyelven lyukacsos fólia kül- és beltéren egyaránt használható. Igény szerinti minőségű, UV-szűrő álló festékkel digitálisan nyomtatjuk. A nyomat mérete korlátlan és bármilyen formára vágható. A perforált ablakfólia lyukacsos szerkezetének köszönhetően kiválóan alkalmas üzletportálok, ablakok, szélvédők fedésére abban az esetben, ha bentről ki szeretnénk látni, azonban kintről befelé nem. A perforált matricán öntapadó hátoldal van, így minden esetben az felhasznált felületen kívülről kell ragasztani! A felrakásában is segítségedre leszünk.

○ Nyomtatott vinyl matrica

Ez egy teljesen egyedi arculatot nyújtó nyomtatott matrica a kirakatod vagy irodád látványos, figyelemkeltő megjelenítésére. Kültéri használat esetén laminált fóliát javaslunk, amely minimum 3 évig bírja majd, színtartó lesz  – és erre garanciát is vállalunk.

Belátásgátló fólia előnyei.

Biztonsági fóliák/betörésgátló fóliák

A fentiekben már olvashattad a biztonsági fóliák legfontosabb előnyeit. A betörésvédő fóliák használatakor a betörők be sem tudnak jutni a helyiségbe vagy a bejutást annyira megnehezíti a fólia, hogy időt nyerünk, ami ilyen esetben meghatározó jelentőségű! Mechanikai védelmet jelent azáltal, hogy megnöveli az üvegfelület ellenálló képességét, emellett pedig törés esetén is egyben tartja az üveget.

Dekorfóliák üzleted védelmében és marketing céljaidhoz

A legtöbben már az üzlet előtt állva eldöntjük, hogy érdemes-e oda bemennünk, vonzó a hely vagy már megyünk is tovább. Az üzenetednek pár másodperc alatt „át kell mennie”, különben már mennek is tovább. Az üzlet megjelenésénél a dekoráció, a színek és a feliratok meghatározó jelentőségüek. Jó hír, hogy a mai hatalmas választék és nyomdai megoldások mellett már valóban csak a Te fantáziád és kreativitásod szab határt, mi az elképzelésedet mindenképpen kivitelezzük.

Van pár ötletünk a dekorációs fóliák marketing célú használatához. Vegyünk sorra pár felhasználási területet:

  1. Autófólia

Legyen szó akár egy autóról vagy egy egész flottáról, mindenképpen az egyik leghasznosabb marketing eszköz az autófólia, hiszen a jármű állandó mozgásban van, így rengeteg ember szemét fogja „kiszúrni”.

Belátásgátló fólia előnyei.

 

  1. Padlómatrica

A padlómatrica célja, hogy megragadja a figyelmet és oda vezesse a vevőt, ahol az igényét azonnal ki is szolgálják. Az éhes vevőt egy tál étel, a shoppingoló csajokat egy akciós felirat fogja bevinni az üzletedbe, azon belül is azonnal a legjobb helyre.

 

Belátásgátló fólia előnyei.

 

  1. Ablakmatrica

Üvegfelületek, kirakatok dekorációjához ma már elengedhetetlen kellék az ablakmatrica. A marketing ötleted megvalósításában, a nyomtatásban és a matrica felrakásában is a segítségedre tudunk lenni. Az ablakmatricák alkalmasak a logó, brand, speciális grafikák megjelenítésére, lehet velük időszakos akciókat és fontos reklám üzeneteket megjeleníteni.

 

Fólia, matrica: biztonság vagy marketing – már maga a téma is kimeríthetetlen, de az igazi kulcsa a vállalkozásod sikerének benned rejlik. Légy kreatív, és a JólNyomjuk melletted fog állni, segítünk bármilyen ötleted megvalósításában.