Header hullám

Ezeket az előnyöket kínálja az egyedi autófólia!

Miért csomagoljuk be az ajándékokat szülinapra vagy karácsonyra? Több oka is van. Szebb lesz tőle a meglepetés. A csomagolás védi az ajándékot a külső sérülésektől. A cégek pedig azért helyezik mutatós anyagba a portékát, hogy ezzel is öregbítsék a márkájuk hírnevét. Nincs ez másképp akkor sem, ha az autónkat szeretnénk “becsomagolni”, vagyis lefóliázni. A mintás autófóliával ugyanis vizuálisan is feltuningolhatjuk a kocsit, ráadásul megóvhatjuk a karosszériát a felverődő kavicsoktól vagy a karcolást okozó ágaktól. Egy céges autó pedig mozgó reklámfelületként funkcionálhat egy mintás karosszéria fóliával. Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen fóliatípust érdemes választanod, és azt is, hogy melyek a legmenőbb autófólia minták manapság.

Milyen esetekben érdemes változtatni az autód külsején?

Kezdjük egy kis történelmi kitekintéssel. A fóliázás már az 1950-es években is létezett, azonban a ‘90-es években lett igazán divatos. A sikerben nagy szerepet játszott az, hogy Németországban minden taxit kötelezően bézs színűre kellett festeni, ami természetesen hatalmas költséget jelentett. A piacon ekkor megjelenő modern autófóliák olcsóbb és jobb megoldást jelentettek, mint a teljes újrafestés. Az utakat ellepték a fóliázott taxik, hamarosan pedig a lakosság is felfedezte a technika előnyeit szerte a világon.

Az azóta eltelt közel harminc évben a fejlődés még nagyobb léptékű volt. Manapság többféle opció áll rendelkezésünkre, mint valaha: króm, matt, kaméleon vagy éppen karbon fólia. Nincs az az elképzelés, szín vagy minta, ami ne lenne megvalósítható. Az első lépés azonban az, hogy meghatározd, miért is szeretnéd a fólia telepítését.

Kitűnnél a tömegből?

Az egy kaptafára készülő kocsik korában könnyen érezheted magad szürke kisegérnek. Egy egyedi autófóliával azonban olyan kocsiban ülhetsz majd, amihez nincs fogható az utakon. 

Óvnád a karosszériát?

Ez a szempont főleg új autóknál szokott felmerülni. Amikor kigurulsz a szalonból, aligha hiányzik, hogy az új négykerekűt azonnal megkarcolja egy felverődő kavics vagy egy kósza faág. A fólia tökéletes védelmet biztosít, és persze segít megőrizni az autó állapotát és értékét.

Különleges színre vágysz?

Az autógyártók általában unalmas egyenszínekre festik a kocsikat, ha pedig valami különlegesre vágysz, nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. Persze, amennyiben egyáltalán elérhető a kedvenc színed. Az autófóliázással pedig szinte bármilyen árnyalatot választhatsz.

Kiváltanád a fényezést?

Egy használt autón menthetetlenül látszik az idő vasfoga: a kisebb-nagyobb karcolások egyszerűen kivédhetetlenek. Nem biztos, hogy apró karcolások esetén megéri újrafényezni a karosszériát, a fólia telepítése ellenben költséghatékony megoldás lehet.

Eladnád az autód?

Tagadhatatlan tény, hogy az emberek többsége ránézésre vesz autót, vagyis a külcsín a legfontosabb tényező, amikor meghirdeted a kocsid. Egy igényes, gyönyörű fóliával a gépjármű a legjobb formáját mutatja majd, így sokkal gyorsabban túladhatsz rajta.

Reklámoznál?

Amit magyarul autófóliázásként ismerünk, az angolul az autowrap. A wrap szó fedést, burkolást, csomagolást jelent, vagyis becsomagoljuk az autót. Adott esetben azért, hogy hirdetési felületként használjuk. Gondolj csak bele: milyen hasznos egy folyton mozgásban lévő reklámtábla, amit több ezer ember lát naponta.

Hogyan tegyük egyedivé az autót? Az autómatricától a teljes színváltásig

Ahogy már eddig is láthattad, szinte minden elképzelés valóra váltható autófóliázás segítségével. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a megfelelő módszer mellett dönts. Az alábbiakban ezért bemutatunk több fólia típust, azok előnyeit és néhány konkrét példát is.

 

Egyedi autófólia

 

Az autófóliázás típusai

Autómatrica

A matrica egyszerű és nagyszerű: egy kisebb, egyedi autó matrica nyomtatása és telepítése is gyorsabb és egyszerűbb, mint más dekorációké.

Mágneses autódekoráció

Míg a fólia fix, és nehezen eltávolítható, a mágneses autódekoráció bármikor leszedhető és cserélhető. Ez főleg azoknak a cégeknek lehet előnyös, ahol mindig új és új üzenetet, például egy-egy akciót szeretnének hirdetni.

Részleges autófóliázás

Nem muszáj az egész autót lefóliáznod, dönthetsz úgy is, hogy csak egyes részekre kerüljön dekoráció. Sőt, akár autómatricával is vegyítheted a technikát, így az egyszerű szövegek mellett pompás grafikák is kerülhetnek a kocsira.

Teljes autófóliázás (car wrapping)

A teljes autófóliázás vadonatúj külsőt jelent a kocsidnak. Egységes céges flottát hozhatsz létre, kiemelheted a kocsid vonalait, eltüntetheted a sérüléseket és még sorolhatnánk. A car wrappinggel a te kezedbe kerül a kocsid külseje!

Fóliatípusok mindenfajta igényre

Kaméleon vagy flip-flop fólia

Az egyik leglátványosabb változat, ami olyan hatást kelt, mintha az autód menet közben változtatná a színét.

Karbon fólia

A szénszálakat idéző minta remekül illik a nagyobb autókhoz, de díszítőelemként bármilyen kocsin megállja a helyét.

Szálcsiszolt, fémhatású és famintájú fóliák

Maradva a természetes megoldások mellett, igen mutatós, ha fém vagy fa díszíti a karosszériát. Annak sincs akadálya, hogy bőrhatású vagy más anyagra hajazó mintát válassz.

Víztiszta védőfólia

Ha csak a fényezés védelme a cél, és nem szeretnél se új szint, se dekorációt, akkor az átlátszó, víztiszta fóliák számítanak jó döntésnek.

Nyomtatott fólia

A legáltalánosabb és leginkább elterjedt fóliatípus, amivel bármilyen grafika vagy felirat megvalósítható. Kifejezetten tartós és mutatós, ezért dekorációként és reklámként is tökéletes.

Vágott plotterfólia

A nyomtatott fóliához hasonló anyag, ami kisebb dekorációkhoz ideális. A plottervágással lényegében bármilyen forma elérhető.

Üvegtető hatású, magas fényű fekete fólia

Egy üvegtető beszerelése egy autóba hatalmas költség. Optikailag viszont könnyen elérheted a hatást egy ilyen fajtájú fóliával. Az eredmény annyira kifogástalan, hogy távolról a megtévesztésig hasonlít egy valódi üvegtetőre.

Matt

A matt fényezés kifejezetten divatos manapság, a fóliával pedig költséghatékonyan lehet ilyen autód. Ami a színeket illeti, semmilyen megkötés nincs.

Krómhatású

A króm elképesztően szépen csillog a fényben, ezzel pedig garantáltan kitűnsz majd a tömegből az utakon.

Terepmintás autófólia

Különösen pick-upokon, terepjárókon és SUV-éken mutat remekül a terepmintás fólia. Ha a természetben érzed magad otthon, érdemes a kocsidat is ennek megfelelően fazoníroznod.

 

Egyedi autófólia

 

Használd az egyedi autófóliát a cég reklámozására!

Egyre nehezebb reklámokkal megszólítani az embereket. A böngészőben hirdetésblokkolót használnak, a YouTube-on átugorják a reklámokat, az óriásplakátok pedig annyira ellepték az utcákat, hogy már senki rájuk sem hederít. Egy egyedi autót azonban mindenki megcsodál, és akarva-akaratlanul észreveszi az ott elhelyezett üzenetet.

Az autófólia rendkívül költséghatékony: egyszeri befektetéssel érhetsz el tömegeket. A céges autóid amúgy is egész nap az utakat róják, egy reklámmal az oldalukon pedig még bevételt is termelnek a vállalkozásodnak. Akár a márkaismertséget is növelheted, de annak sincs akadálya, hogy egy-egy akciót vagy egy fontos üzenetet népszerűsíts.

Különösen érdemes ezt a lehetőséget választanod, ha helyi szolgáltató vagy. A Facebookon vagy a Google-ben nagyon nehéz jól beállítani a földrajzilag releváns célcsoportot. A kocsidra ragasztott hirdetést viszont garantáltan azok látják majd, akiket érdekelhet a terméked, szolgáltatásod.

4 tanács a sikeres grafika elkészítéséhez

   1. Ne legyen túlzsúfolt a grafika

Ha megbicsaklik az ember szeme a hirdetéseden, azzal csak ellentétest hatást váltasz ki. Inkább törekedj az egyszerűségre, letisztultságra, hogy a reklám azonnal áttekinthető legyen.

   2. Ügyelj a betűméretre

Az apró betűs részeket senki nem olvassa el, hát még egy autón. Akkora betűkre és grafikára van szükséged, ami távolról, akár több tíz méterről is látható és olvasható.

   3. Figyelj a színekre

Ugyanebből az okból célszerű a színeket is okosan megválasztanod. A fehér alapon sárga betű például nem nyerő, mert túlságosan egybeolvad. Kontrasztos, és a cégedre jellemző árnyalatokkal kell dolgoznod.

   4. Használj egyszerű üzenetet

Alig pár másodperced van arra, hogy eljuttasd az emberekhez az üzeneted. Ezért olyan feliratot kell választanod, ami azonnal érthető, sokatmondó és frappáns. A helyesírási hiba pedig semmiképp nem fér bele!

Autófóliák egyedi igényekre

Bármilyen céllal szeretnél is fóliát az autódra, a JólNyomjuk csapatára számíthatsz. Az első lépesektől melletted állunk, akkor is kereshetsz minket, ha még nincs konkrét elképzelésed. Nálunk profi grafikusok segítenek kialakítani a legjobb dizájnt, hogy a fóliázás biztosan elérje a célját. Felmérjük a kocsidat, hogy tökéletes legyen a végeredmény, és persze telepítjük is a fóliát.

Milyen fóliát? Nos, amilyet csak szeretnél: matricát, mágneses fóliát, teljes vagy részleges fedést. A tartósság miatt nem kell aggódnod, hiszen kizárólag a német Oracal fóliával dolgozunk, ami az egyik legjobb anyag a piacon. Az általunk felrakott fólia színtartósságára 3 év garanciát vállalunk.

A legmodernebb technikákat használjuk. Rajtad múlik, hogy milyen autóval gurulsz haza tőlünk. Lehet mintás, matt, díszítheti a céged logója vagy éppen lángnyelvek. Csapatunk megvalósítja az elképzeléseidet! Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Vagy ha még nem győztünk meg és inkább a költségek érdekelnek, olvasd el bejegyzésünket az autófóliázás árakról.