Header hullám

5+1 ok a one way vision fólia használata mellett

Egy zsúfolt bevásárlóutcában vagy egy hatalmas plázában, ahol az emberek üzletek ezrei közül válogathatnak, minden lehetőséget meg kell ragadnod, hogy felkeltsd az emberek figyelmét. Lehet akármilyen jó az áru, bármilyen kedvezőek az áraid, ha a boltod fel sem tűnik a járókelőknek, nem sok esélyed lesz a sikerre. Marketingeszközök egész arzenálja áll rendelkezésedre, a dekorfóliák azonban az egyik legjobb választásnak számítanak.

Az üzleted kirakata vagy más üvegfelületei ugyanis valójában a legnagyobb reklámfelületek, amiket semmiképp sem szabad kihasználatlanul hagynod. Arról nem is beszélve, hogy dekorfóliák a védelmet is szolgálják. Egyes típusok a kíváncsi tekintetek elől óvják az üzlet belsejét, míg mások a napfényt képesek kint tartani.

Cikkünkben a lyukacsos ablakfóliáról, vagyis a one way visionről tudhatsz meg minden fontosat.

 

One way vision fólia

 

A one way vision fólia 5+1 előnye

A one way visiont magyarra leginkább egyirányú láthatóságnak fordíthatnánk, a név pedig lényegében önmagáért beszél. A perforált ablakfóliák az utcafrontról átláthatatlanok, míg az üzletből tökéletes kilátás biztosítanak. A járdán vagy a folyosón elhaladók ugyanakkor nem egy üres felületet, hanem egy tetszőleges grafikát vagy feliratot látnak – ami természetesen óriási marketinglehetőségeket rejt magában.

Mielőtt rátérnénk a köznyelvben lyukacsos fóliaként ismert termékek konkrét előnyeire, érdemes kitérni arra, hogy a teljes üvegfelületet beterítő megoldásban gondolkodsz, vagy kisebb felületet szeretnél dekorálni. Ez utóbbi esetében a formavágott fóliákra a céged logója, vagy éppen egy felirat is kerülhet. Most pedig lássuk, miért jársz jól, ha a perforált fóliák mellett döntesz.

1. A one way vision fólia idő- és UV-álló

Ezeket a speciális fóliák számos felületen megállják a helyüket, leggyakrabban mégis üvegre (kirakat, üvegablak és -ajtó), ráadásul az utcafrontra kerülnek. Ami azzal is jár, hogy folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak és persze a tűző napsütésnek. Emiatt azonban nem kell aggódnod, hiszen a speciális anyagból készült dekorációk remekül bírják az igénybevételt – vagyis hosszú távra szólnak, miközben minimális a karbantartási igényük.

2. Tökéletes reklámcélokra

Az üzleted ajtaja vagy ablaka általában holt tér, ahol semmilyen információt nem adsz át a potenciális vevőknek. A one way vision fóliával azonban minden négyzetcentimétert kihasználhatsz, és reklámozhatod a legjobb termékedet, szolgáltatásodat, vagy éppen az aktuális akciókat. Ezzel együtt az unalmas kirakatoknak is vége, hiszen a perforált fóliával csak a fantáziád szab határt a lehetőségeknek.

3. Ideális brandépítésre

Nem muszáj ugyanakkor egy konkrét terméket hirdetned. A lyukacsos fólia akkor is ideális, ha egy kis önreklámot szeretnél. Helyezd el az üvegfelületen a céged logóját, mottóját vagy legfőbb előnyeit, hogy mindenki megismerje a céged, aki csak elhalad az utcán. A brandépítés különösen fontos lehet egy expón, márpedig a one way vision fóliákat akár beltéren is bevetheted, időszakos jelleggel.

4. A one way vision fólia felrakása igazán gyors

A szakemberek néhány óra alatt felragasztják az általad megálmodott grafikát az üvegfelületekre. Saját kezűleg nem érdemes ezzel próbálkoznod, mert dekoros szaktudást igényel a feladat. A profik azonban pontosan tudják, hogyan kell előkészíteni a felületet, és milyen technikával érdemes dolgozni, hogy az eredmény valóban esztétikus és tartós legyen.

5. Az árától sem kapsz hőgutát

A one way vision fólia ára számos tényezőtől függ. Ilyen például a felület mérete, és az is, hogy telepítéssel együtt kéred-e a szolgáltatást. Mivel a perforált fólia több, egymással illeszkedő elemből áll, a méretek tekintetében nincs határ – ami persze az árát is megdobja.

+1 Biztonságot nyújt

Mivel a perforált fóliák kívülről, napközben nem átláthatók, használatukkal azt is meggátolhatod, hogy illetéktelenek bekukucskáljanak az üzletedbe. Ez különösen hasznos lehet, ha például egy körfolyosón van a helyiség, és persze több olyan szolgáltatás is van, ahol nem előnyös, ha bárki benézhet. Gondolj csak egy fogorvosi rendelőre, vagy éppen egy kozmetikai szalonra. A one way vision fóliáknak hála, a betörők sem látják majd, milyen értékek vannak odabent, ez a típus tehát belátásgátló fóliaként is remek.

Te is új dizájnt álmodnál irodád vagy üzleted üvegfelületeire? Vedd fel velünk a kapcsolatot.

Vannak-e hátrányai a one way vision fóliáknak?

Eddig az előnyökről olvashattál, de természetesen az éremnek mindig két oldala van. A perforált fóliákkal kapcsolatban két fontosabb ellenérv szokott felmerülni. Az egyik, hogy a belátásgátló funkciójukat csak nappal látják el. Éjszaka, ha az üzletben fel van kapcsolva a világítás, sajnos átlátszóvá válnak. A másik hátrány, hogy autókon, furgonokon, kisbuszokon nem igazán használhatók. Nem azért, mert technikailag kivitelezhetetlen lenne a szélvédőre ragasztás, hanem mert a hatóságok leszedethetik.

 

One way vision fólia

 

Dekorfóliázás a JólNyomjuk-tól

Autófóliázás

Bár a one way fóliák nem jöhetnek szóba, így sem kell lemondanod arról, hogy a céges autókat guruló reklámfelületté változtasd. Egyedi autófóliáinkkal ugyanis gondoskodunk róla, hogy a kocsik kitűnjenek a forgalomból, és az üzleted jó hírnevét keltsék. Csak rajtad múlik, hogy milyen grafikát szeretnél, mi pedig a tervezéstől a kivitelezésig vállaljuk a munkát.

Padlómatrica

Nemcsak a kirakat, vagy a falak szolgálhatnak marketingcélokat. Annak sincs akadálya, hogy a padló is reklámként funkcionáljon. Az egyedi padlómatricákkal akár 3D-hatást is elérhetsz. Tökéletes megoldás például az ügyfelek irányítására vagy a hangulat fokozására. Ez a termék ugyanakkor nemcsak cégeknek pazar: egy gyerekszobában igazi meseországot kreálhatsz a segítségével.

Ablakfóliázás

Ablakfóliáink és ablakmatricáink között természetesen megtalálod a one way vision fóliákat is, de akkor is állunk rendelkezésedre, ha más elképzelésed van. Ha a letisztultabb, minimalistább, elegánsabb vonalat keresed, megfelelő megoldást jelenthet a homokfúvott fólia, amely az opálos üvegekhez hasonló érzetet kelt. Akkor is érdemes a JólNyomjuk csapatát választanod, ha hagyományos nyomtatott matricákat helyeznél az üvegre. Minden esetben garanciát vállalunk a munkánkra, és veled együtt alakítjuk ki a végleges dizájnt.

A one way vision fólia megtérülő befektetés

Felsorolni is nehéz, hányféle marketinglehetőség áll ma egy cég előtt. De vajon melyik az, amelyik mindig szem előtt van, hosszú évekig nem veszít az értékéből és teljes mértékben a saját képedre szabhatod? A one way vision fóliákkal egyszeri befektetés mellett juthatsz hosszú távú és rendkívül hatékony reklámhoz. Válaszd a JólNyomjuk szolgáltatásait, ha minőségi, professzionális szolgáltatásra van szükséged.