Header hullám

Reklámtábla árak – Mitől függ a reklámtábla készítés ára?

Habosított PVC, kömacél, plexi, dibond lemez, alumínium szendvicslemez. Ez mind reklámtábla alapanyag. Az üzleted, vállalkozásod irányába terelő eszközök. Magától értetődő, hogy szeretnéd bevonzani a vevőt és jó legyen az első benyomás az ügyfélben, miután kinyitotta üzleted ajtaját. Egy reklámtábla vagy hirdetőtábla általában több évre szól, ezért érdemes megfontolnod mennyit költesz rá. A cikkből megtudhatod, hogy mi a reális ára egy reklámtábla készítésének, ha megfelelő gyártó és kivitelező cégre bízod.

Reklámtábla készítés árai 2023-ban

Habosított PVC reklámtábla gyártás telepítés nélkül 11.550 Ft. + ÁFA/négyzetmétertől

Plexitábla gyártás telepítés nélkül: 25.300 Ft. + ÁFA/négyzetmétertől

Dibond tábla gyártás telepítés nélkül: 23.650 Ft. + ÁFA/négyzetmétertől

Reklámtábla formavágása: egyedi áras

Reklámtábla telepítése: egyedi áras

Magasban való munkavégzés: egyedi áras

Felmérés: 20.000 Ft. + ÁFA Budapesten

Grafikai tervezés: 14.000 Ft. + ÁFA/munkaóra

Mi határozza meg a reklámtábla árát?

Anyagmennyiség és dekoráció bonyolultsága

 

Egy nagyobb vagy több reklámtáblánál kedvezményesebb az ár, mint egy kisebb mennyiségnél. Ennek az oka, hogy van egy alapköltsége a cégnek. Nagyobb reklámtáblánál értelemszerűen jobb a bevétel/munkaóra arány, így lehet kedvezőbb árat adni. Természetesen a dekoráció bonyolultsága is befolyásolja az árat, ha sok kis elemet kell kimérni vagy több rétegből áll a dekoráció a reklámtáblán, az növelheti az árat.

A reklámtábla alapanyaga

Habosított PVC 

Kömacélnak is hívják. Ezt az anyagot leginkább beltérre javasoljuk (mi csak ott használjuk). Ennek oka az, hogy kültéren az UV sugárzás hatására behullámosodik. Előnye, hogy nagyon könnyű és hajlítható anyag és viszonylag könnyű felragasztani vagy felfúrni a falra. Általában a 3 és az 5mm vastag anyagot szokták belőle használni. Mi inkább az 5mm vastagságot ajánljuk, mert itt már kellő tartása van az anyagnak. A 10 mm vastag habosított PVC tábla funkcionálhat akár beltéri képként is. Itt a matricát hátrahajtjuk, így az oldalán is látszik a kép színe és esztétikus hatást kelt. Kiakasztva vagy felragasztva a falra ugyanolyan, vagy szebb hatást kelt, mint a vászonkép. Bármilyen kép, arculati elemet meg lehet rajta jeleníteni.

Plexi tábla

Világítótáblába vagy valamilyen elegáns megjelenési formát követelő helyre telepítik. Kültéren és beltéren is használható. Ebből kifolyólag elég drága anyag, de 5 vagy akár több évig is helytáll. Lehet kapni víztiszta (színtelen) kivitelben. Ezeket szokták főként épületek előtt információs tábla alapanyagként használni. Belülről vagy kívülről ragasztva elegáns, minimál feliratokkal, távtartókkal felfúrva telepítik. A tejszínű anyagra szokták kasírozni az átvilágítós matricát, ami a világító táblába megy.

Dibond reklámtába

Alumínium szendvicslemez táblának is hívják. A név árulkodó, ugyanis két vékony alumínium réteg közé van egy fekete, keményített műanyag összepréselve. Ez okozza a kemény, merev tartását, ezért is használjuk ezt az anyagot kültérre. Maga az anyag akár 10 évet is kibír. A rá ragasztott kültéri nyomtatott matrica előbb fog elavulni (3-5 év után). A matricát kicserélve ugyanakkor sokáig ki tud szolgálni egy dibond reklámtábla. A habosított PVC-nél egy jóval drágább, de hosszú távra szóló befektetés a dibond reklámtábla használata.

Utófeldolgozás

Hasonlóan a matricához, a reklámtáblát is lehet formára vágni. Ehhez speciális marógépet használnak. Egyedibbé tehetjük dekorációnkat, ha például a logónk formája ki van vágva.

Grafika

A legegyszerűbb helyzet, hogy már van nyomdakész grafika, amit elküldesz nekünk és mi ez alapján legyártjuk az anyagot. De megnyugodhatsz, mindig díjmentesen átnézzük a grafikai anyagot. Ha minden rendben, akkor nincs más dolgod, gyártjuk a reklámtáblát. Ha módosítani kell, akkor azt mi is meg tudjuk tenni (szerkesztési díj ellenében) vagy te, esetleg a grafikusod tudja módosítani a grafikai anyagot. Természetesen ha kell, nulláról is meg tudjuk szerkeszteni a reklámtáblád grafikáját.

Beltér vagy kültér? Milyen célból? Milyen költségkeretet szánunk a reklámtáblára?

Anyagválasztásnál fontos kritérium, hogy kültérre vagy beltérre telepítjük a reklámtáblát. Mint azt az árak is mutatját akár 2-3 szoros árkülönbség is lehet. Érdemes megfontolni milyen célból szeretnénk használni a reklámtáblát. Promóciós – pár hetes vagy egy-két hónapos – időtartamra lehet, hogy érdemes az olcsóbb árfekvésű anyagot használni, de több éves időtartamra mindenképp a drágább, de jobb minőségű anyagok használatát javaslom.

Telepítés

A lehetőség adott. Ha szereted használni a létrát, fúrógépet és a vízmértéket, akkor te is könnyedén telepítheted a reklámtáblát. Ha nem vagy a barkácsolás mestere vagy drágább az időd, mint ezzel „szórakozni”, esetleg félsz a magasban, akkor lehet jobb megoldás ránk bízni a telepítést is. Természetesen tudunk segíteni.

Speciális telepítési tényezők

3 méteres magasságig létráról tudunk dolgozni. Magasabb helyen már gurulós állványra vagy emelőkosaras autóra lehet szükség, ami növeli a kivitelezés idejét és a költségeket. Ritka, de speciális esetben magasban is lehet reklámtáblát telepíteni, de ehhez alpinmunkára van szükség. Ez magas munkavégzésnek számít és számottevően növeli az árakat.

Felmérés

Ha nagyobb vagy bonyolultabb felületben gondolkozol (ami több százezer forintos beruházás is lehet) vagy nem szeretnél foglalkozni ezzel az egésszel, csak azt szeretnéd, hogy tökéletes legyen a reklámtáblád, akkor van lehetőséged igénybe venni a felmérést és tutira ott lesz minden, ahol lennie kell. Csalódásmentes megoldás.

Bízd Magad a Jólnyomjukra

A cikkből megtudhattad, hogy milyen árakra számíthatsz a reklámtáblád készítése során. A Jólnyomjuknál teljeskörű nyomdai és dekorációs szolgáltatásokkal találkozhatsz. A grafikai szerkesztéstől a kész, telepített reklámtábláig ránk bízhatod a munkafolyamatot. Érdemes megfontolnod az reklámtáblád kiegészítéseként például a kirakatdekorációt vagy a roll-upot. Ha igazán nagyban gondolkozol, akkor a falmatricát vagy az autófóliázást ajánlom.