Header hullám

Molinó árak – Mi befolyásolja a molinó árát?

A molinó készítése az egyik leggyakrabban választott, költséghatékony hirdetési reklámtevékenység. Ha az interneten keresgélsz, akkor különböző minőségű és árfekvésű lehetőségekből választhatsz. Ha jól választasz, akkor több évig jó szolgálatot fog tenni. Nem szeretném, ha úgy járnál, hogy pár hónap múlva kifakul a nyomat vagy az első szél szétszakítja a molinód. Esetleg a nyomat minősége hagy kívánnivalót maga után. Ezért is szeretnék segíteni a választásban ebben a cikkben.

Molinó árak 2023-ban

 

Öntött molinó ár konfekcionálva: 5.500 Ft. + ÁFA/m2-től

Építési (mesh) háló ár konfekcionálva: 5.500 Ft. + ÁFA/m2-től

Blockout (fényzáró) egyoldalas molinó ár konfekcionálva: 7.490 Ft. + ÁFA/m2-től

Blockout (fényzáró) kétoldalas molinó ár konfekcionálva: 9.860 Ft. + ÁFA/m2-től

Textil molinó ár konfekcionálva: 6.850 Ft. + ÁFA/m2-től

Átvilágítható molinó ár konfekcionálva: 10.750 Ft. + ÁFA/m2-től

Molinó telepítése: egyedi áras

Felmérés: Budapesten 20.000 Ft. + ÁFA

Grafikai szerkesztés 14.000 Ft. + ÁFA/munkaóra

Mi határozza meg a reklám molinó árát?

Anyagmennyiség

 

Mint minden vásárlásnál számít az anyagmennyiség. A gyártónál ha több négyzetméter anyagot rendelsz, akkor nagyobb kedvezményt lehet kapni. Ha 1500-2500 Ft. + ÁFA/négyzetméter áron látsz az interneten molinó hirdetést, akkor kezdj gyanakodni. Ilyen áron nem lehet vállalható minőségű molinót gyártani. Vagy a gyatra nyomdafesték miatt fog kifakulni a nyomat rövid időn belül vagy a gagyi laminált anyag miatt fok idő előtt szétszakadni az említett áron vásárolt molinó.

Alapanyag

 

A molinó alapanyaga a PVC. Ha tartósan évekig szeretnéd használni a reklámfelületet, akkor mindenképp öntött alapanyagból gyártott molinót válassz. Az öntött anyag 510 gramm/négyzetméter tömegű, szemben a laminált molinó anyag 440 gramm/négyzetméter tömegével. Ha szeles helyen tennénk ki a molinónkat, akkor érdemes építési hálót (mesh hálót) választani. Ez lényegében ugyanabból a pvc alapanyagból készül, mint a molinó csak perforált (lyukacsos) az alapanyag, így szeles helyre is kihelyezhető. Napjainkban már lehet kapni környezetbarát alapanyagot is. Ez a textil molinó. Olyan helyzetbe is kerülhetsz, hogy a molinó mindkét anyagát felhasználnád és szeretnéd reklámfelületnek használni. A plázákban ilyen anyagokat szoktak a magas részekről belógatni vagy kiállításon olyan helyre kifeszíteni, ahol mind a két oldat látják az emberek. Erre a legjobb választás a kétoldalas (blockout) molinó. Itt egy fekete zárórétegnek köszönhetően mind a két oldalra kerül nyomtatás, így nagyon hatékony megoldás lehet. Világító táblákba lehet átvilágítható molinót nyomtatni. Ezt duplán nyomtatva készítjük, hogy megvilágítva is tökéletesek legyenek a színek.

Konfekcionálás

 

Ez nem más, mint a molinó nyomtatás utáni megerősítése a felhasználásnak megfelelően. A molinó anyag megerősítése nélkül házilag sufni módszerekkel rögzítve szétszakad az első szelesebb napon. Ezért alap esetben a molinó konfekcionálása során visszahajtják az anyagot és visszasütik egy ponyvahegesztő géppel. Majd fémgyűrűket úgynevezett ringliket helyeznek a molinó szélein. Általában 30-50 centméterenként. A blockout kétoldalas molinó kifeszítéséhez úgynevezett bújtatót szoktak használni. Ez azért fontos, mert alul és felül egy fém rúd segítségével feszül ki megfelelően a molinó. A szeles helyeken (például benzinkutak előtt) kihelyezett molinókra félköríveket vágnak, amely így átengedi a szelet.

Grafika

 

A legegyszerűbb helyzet, hogy már van nyomdakész grafika, amit elküldesz nekünk és mi ez alapján legyártjuk az anyagot. De megnyugodhatsz: mindig átnézzük díjmentesen a grafikai anyagot. Ha minden rendben, akkor nincs más dolgod, gyártjuk a molinót. Ha módosítani kell, akkor azt mi is meg tudjuk tenni (szerkesztési díj ellenében) vagy te esetleg a grafikusod tudja módosítani a grafikai anyagot. Természetesen ha kell nulláról is meg tudjuk szerkeszteni a molinódat.

Telepítés

 

A telepítés viszonylag egyszerű. A ringliknél a kisebb molinókat fel lehet fúrni csavar + tipli kombinációval a falra vagy a kerítésre. Ha nagyobb felületről van szó, akkor gumis kötéllel vagy sodrott dróttal feszítjük ki. Magasabb helyen is szokták rögzíteni a molinót, így komoly reklámértéke van sok embert elér a reklámfelület. Legyen szó egyszerűbb rögzítésről vagy komolyabb alpinistát igénylő munkáról tudunk segíteni a molinód stabil telepítésében.

Felmérés

 

Ha nagyobb felületben gondolkozol (ami több százezer forintos beruházás is lehet) vagy nem szeretnél foglalkozni egyáltalán ezzel az egésszel csak azt szeretnéd, hogy tökéletes legyen a molinód, akkor van lehetőséged igénybe venni a felmérést és tutira ott lesz minden, ahol lennie kell. Csalódásmentes megoldás.

Milyen helyzetekben érdemes a molinó készítés mellett döntened?

Reklám

 

Ideális promóciós vagy akár hosszabb kampányokra, mivel viszonylag olcsóbb reklámfelületről van szó és mobil, bárhova kihelyezhető.

Kiállítás

 

Mobil reklámhordozó jellegéből adódóan jó lehet a kiállításod reklámeszközeként. Ki lehet feszíteni és akár nagy méretben is kihelyezheted, ami bevonzhatja az érdeklődőket.

Megállító, irányító reklámfelület

 

A molinó irányító, megállító „tábla” ként is funkcionálhat, amely segít beterelni a vevőket az üzletedbe. Ugyanúgy, mint a reklámtábla.

Kirakat dekoráció kiegészítéseként

 

Az üzleted mellé, fölé fel lehet akár fúrni vagy egy fémkeretre kifeszíteni a molinót. Így hangsúlyosabbá téve az üzleted kinézetét.

Mit érdemes átgondolni a molinó megrendelése előtt?

 

A molinó alaphelyzetben egy fehér színű anyag. Tőled függ, hogy mi lesz belőle. Eljut-e az üzenet a címzetthez vagy nem. Ha megfelelő üzenetet találsz, akkor nagyon komoly reklám válhat belőle, aminek a megtérülése nagyon gyors lehet. Lehet pont az a pár molinó hiányzik az online hirdetéseid mellé kiegészítésnek, ami hirtelen megnövelheti a konverziós értéket. Fontos, hogy megfelelő helyet találj a molinódnak. Érdemes forgalmas helyen kihelyezni több szem többet lát alapon. Ha ezeket megfontolod, akkor az akár pár tízezer forintos befektetés nagyon rövid időn belül megtérülhet.

Kizárólag öntött ponyva anyagokat használunk a molinóhoz

 

A Jólnyomjuk kizárólag prémium minőségű, bizonyított öntött nyomtatható ponyva anyagokat használ a molinó gyártásához. Lehet ez miatt nem mi vagyunk a legolcsóbbak a piacon, de nyugodt szívvel adjuk oda neked az elkészült molinót, mert tudjuk, hogy több éven keresztül a szolgálatodra lehet. A te érdekedben mondjuk: Ne vásárolj 510 gramm/négyzetméter alatti laminált (vagy öntöttnek kamuzott) molinót.

 

Csíkmentes nyomtatás

 

Biztos találkoztál már csíkos molinóval. Közelről nézve elég rondán néz ki. Ennek az az oka, hogy olyan tempóval nyomtatnak, amivel ilyen minőséget produkálnak. Nálunk ez nem fordulhat elő. A Jólnyomjuknál inkább lassabban dolgoznak a gépek, de nem adunk ki csíkos nyomatot a kezünkből.

Bízd Magad a Jólnyomjukra

 

A cikkből megtudhattad, hogy mikor és milyen helyzetekre érdemes használni a molinót. A Jólnyomjuknál teljeskörű nyomdai szolgáltatásokkal találkozhatsz. A grafikai szerkesztéstől a kész átadott molinóig ránk bízhatod a munkafolyamatot. Érdemes megfontolnod a molinó kiegészítéseként kiállításra például a Roll-upot. Ha igazán nagyban gondolkozol, akkor pedig a kirakatdekorációt vagy az autófóliázást ajánlom.