Header hullám

Ezekkel az iroda dekoráció ötletekkel kitűnhetsz a tömegből

Mindegy, hogy dolgozóként vagy ügyfélként kerülünk be egy irodába, soha nem szabad lebecsülnünk a dekoráció fontosságát. Mindez sok dolgot meghatározhat, hiszen a jól berendezett helyiségek az emberek hangulatára is hatással vannak. Inspirációt adhatnak, növelhetik a teljesítőképességet, de akár a cégről, és annak szolgáltatásairól is jó benyomást tehetnek másokra. Amennyiben ügyfélként kerülünk be az irodába, egyáltalán nem mindegy, milyen környezetben találjuk magunkat. Egy jól eltalált látványvilág sokat érhet a vállalkozás jövője szempontjából. Itt az ideje, hogy mutassunk pár egészen kreatív irodai dekorációs ötletet. 

Miről árulkodik az iroda belseje?

A nagyméretű cégeknél megfigyelhető, hogy a belső tereket és a hozzátartozó dizájnt igyekeznek úgy kialakítani, hogy az összhangban legyen a vállalat termékeivel, illetőleg kellemes benyomást ébresszen az ott lévő emberekben. Mindez nem véletlen, hiszen ennek is megvan a maga pszichológiája.

Mit jelent az iroda a dolgozók számára?

Mivel az esetek többségében itt tartózkodunk egy átlagos munkanap során, ezért zömmel a belső tér dizájnjával találkozunk, ami folyamatosan hatással van ránk. Ez a hatás azonban pozitív és negatív is lehet, ezért nagyon nem mindegy, miként rendezzük be. Fontos tehát, hogy az elrendezés kényelmes legyen, mivel egy jól kihasznált tér a megfelelő berendezéssel, a megbecsültség érzését válthatja ki a munkavállalókból.

 

Iroda dekorációs ötletek

 

Az ügyfélnek is jól kell éreznie magát

Amikor ügyfélként egy irodában vagyunk, akkor az a legfontosabb, hogy bizalom alakuljon ki bennünk a cég iránt. Mindez könnyedén megtörténhet, amennyiben a dekorációk már eleve tájékoztatnak minket néhány alapvető dologról, és a belső terek professzionalizmusról árulkodnak. Tekintve, hogy az ügyféltér sok esetben az iroda szerves részét képezi, így jobb, ha fogyasztóként már elég hamar tudatják velünk, hová is érkeztünk pontosan.

Iroda dekorációs ötletek: merjünk egyedinek lenni!

A cél az, hogy az iroda által közvetített üzenet minden esetben meggyőző legyen, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy olyan képet mutassunk az ügyfelek számára, ami megkülönbözteti a vállalkozásunkat az összes többitől. A különböző faldekorációs ötletek irodába való alkalmazása ilyenkor tehát nem ördögtől való dolog, mindenképpen érdemes ihletet meríteni más megoldásokból is, ha sikeresek akarunk lenni.

 

Iroda dekorációs ötletek

 

Milyen dekorációkban gondolkodhatunk?

A dekorálásnál számos megoldás létezik, így szerencsére elég bő a választék ahhoz, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet, de adott esetben akár többfélét is vegyíthetünk, amennyiben elég nagy az irodánk. Bizonyos dolgokban csak a kreativitásunk szab majd határt.

Egyedi nyomtatású falmatrica, 3D falmatrica, világító falmatrica

Mindenképp érdemes elgondolkodni a felsorolt lehetőségeken, mivel különleges hatást érhetünk el velük. Az egyedi faldekoráció például olyan felületen is megoldást kínálhat, amivel más esetben kénytelenek lennénk kompromisszumot kötni, ráadásul teljesen ránk van szabva, mit és hogyan akarunk rajta megjelentetni. Bevásárlóközpontokban, üzletekben, esetleg szállodákban is kiváló választás lehet, de valójában szinte bárhol felhasználhatjuk ezeket. A háromdimenziós falmatrica változatok ráadásul anélkül lehelhetnek új életet a belső térbe, hogy nagyobb átalakításokba kellene kezdenünk.

Vászonkép

Elég sokszor lehet találkozni ezzel az irodai dekorációs ötlettel. A vászonképek felhasználási módja ugyanis igazán sokrétűnek mondható. Megjeleníthetünk rajta néhány korábbi emlékezetes pillanatot, szimpla tájképekkel is üde színfolt lehet, de ha ennél is lazábbra vennénk a figurát, akkor még egy mozaikfalat is összeállíthatunk belőle. Egy jól eltalált és könnyedén felhelyezhető képpel még nem lőtt mellé senki, otthonunkban és irodáinkban egyaránt jó választás lehet.

Padlómatrica

Mivel rengetegszer nézünk lefelé, ezért kiváló döntés lehet a padlómatrica alkalmazása, ezzel ugyanis szinte mindenkiből pozitív érzéseket hozhatunk ki, főként akkor, ha háromdimenziós változatban kérjük. Legyen szó egy irodáról vagy egy üzlethelyiségről, a cég tevékenységéhez kapcsolódó dizájnokkal gyorsan megnyerhetjük az embereket. Ezt a megoldást általánosságban véve még mindig viszonylag kevesen alkalmazzák, ami csak egy újabb ok arra, hogy kipróbáljuk.

Egyedi nyomtatású tapéták

Az egyik legdivatosabb terméktípusról van szó, mivel egyfajta óriásposzternek is tekinthetők. Ezek egyszerre hozhatnak jó hangulatot az irodánkba és adhatnak lényeges információkat a cégről mindazoknak, akik odalátogatnak. Nagy előnye, hogy viszonylag olcsón kivitelezhető, hamar elkészül és különlegesebbé teszi a tereket, ennek azonban akkor van igazán értelme, amennyiben egy egész falat borítunk be egyedi tapétával. Kisebb méretben sajnos nem mutatna olyan jól, így azonban az unalmas üres felületeket is hasznossá tehetjük.

Világító keretek, dobozok, feliratok

Egyes szolgáltatásainkat, termékeinket külön kiemelhetjük egy ilyen megoldással. Egy világító tárgyra egyébként is mindenki felkapja a fejét, megfelelő színekkel kombinálva pedig a hangulatunkat is jobb irányba terelheti. Egy unalmas hétköznap során ez egyáltalán nem elhanyagolandó, de persze ebben az esetben már figyelembe kell vennünk az olyan apró, de nem elhanyagolandó dolgokat, mint az áramfogyasztás, a megfelelő színek, a színhőmérséklet, vagy a fényerősség.

Térelválasztók

Ki mondta, hogy nagy munkálatokra van szükség a jó helykihasználáshoz? Különálló terek gyors létrehozásához a térelválasztók nagy segítséget jelenthetnek, kiváltképp akkor, ha egy nagylétszámú, nyüzsgő irodánk van. A munkahely kialakításának ez egy nagyon gazdaságos és praktikus megoldása, ráadásul ezeket egyben, készen is megkaphatjuk. Ha ügyesen játszunk a formákkal és a színekkel, egy barátságos és jól használható irodánk lesz, de a válaszfalak akár az akusztikai problémákon is segíteni tudnak. Plusz adalék, hogy az ilyen jellegű termékek többsége könnyedén összeállítható.

Dekorációs növények

A növények otthon, de akár egy irodában is roppant kellemes környezetet tudnak teremteni. Ma már a nagyobb multinacionális cégek modern irodáiban egyáltalában nem szokatlan látvány, hogy dekorációként a falakra is valódi zöld növények kerülnek fel, mégpedig elég jelentős mennyiségben. Mindenképp érdemes kipróbálni, de ha esetleg ez nem megoldható, akkor műnövényekkel is dolgozhatunk és a különböző színvariációkkal is játszhatunk.

Faldekoráció

Tartós, látványos és bármilyen emblémát, feliratot, üzenetet megjeleníthetünk ezzel. Egyes irodákban például kedvelik az inspiráló idézeteket, de csak a fantáziánk szab határt annak, hogy használjuk ki az ebben a megoldásban rejlő lehetőséget. Hirdethetünk, díszíthetünk és fontos infókat adhatunk át, miközben különlegessé tesszük az irodánkat és nyomot hagyunk azokban, akik betérnek oda.

Hűtőmágnesek

Otthon valószínűleg mindenkinek van legalább egy-két darab hűtőmágnese, és lássuk be, ezek többségén szponzorfelirat van, vagy esetleg turisztikai látványosságok kerültek rájuk. Mivel az irodák többségét konyhával is felszerelték, így az ott töltött idő ugyanúgy felel a hangulatunkért, mint amikor a munkaasztalunknál végezzük a dolgunkat. A hűtőmágnesekkel a jó látványért is tehetünk, de az ügyfeleknek akár ajándékba is adhatjuk, amivel máris pozitív képet alakíthatunk ki bennük.

Ezeket a hibákat kerüljük el az iroda dekorációnál

A különböző felületeken is alkalmazható dizájnelemek kiváló szolgálatot tehetnek, amennyiben ízlésesen vannak elhelyezve. A színek, a formák, az irodai adottságok mind nagy jelentőséggel bírnak.

A színválasztás fontossága

Lényeges azonban, hogy a különböző látványelemek összhangban legyenek a cég által használt színekkel, a márka színvilágával, de az sem mindegy, milyen hatást akarunk elérni. Előfordulhat ugyanis, hogy kevés fény szűrődik be az irodába, ilyenkor pedig ha megtehetjük, dolgozhatunk akár vidámabb színekkel is.

A dizájnelemek is üzenetet közvetítenek

Fontos szempont, hogy a cégünk milyen szolgáltatást nyújt, elvégre a világító táblák akármilyen látványosak, nem biztos, hogy mindenhez passzolnak. Elsőkörben tudni kell, mit szeretnénk elérni az irodai környezetben. Egy konzervatívabb belső tér kialakítása során is más eszközökre lesz szükség, mint ha mondjuk egy fiatalosabb, lendületesebb miliő létrehozására törekszünk.

Hol akarunk változtatni?

Ahogyan azt már fentebb is említettük, egy épületnek is megvannak a maga adottságai, így ebből fakadóan annak a határai is meglesznek a dekorálás tekintetében. Ezért mindig tisztában kell lennünk azzal, milyen típusú felülettel dolgozunk majd. Tudni kell a pontos méreteket, hány ember tartózkodik átlagosan az irodában, de az sem mindegy, melyik helyiségről van szó, hiszen egy folyosóra, vagy éppen egy kisebb szobába is más dizájnelemek valók.

JólNyomjuk – tudunk egy jó megoldást

Ha minőségi változásokat akarunk, akkor nem árt szakértőkhöz fordulni. A Jólnyomjuk csapata prémium dekorációs és nyomdai szolgáltatásokat kínál, mindezt széleskörűen, egy már bizonyított termékpalettával. Legyen szó céges autóról, irodáról, netán egy üzlet vagy kirakat dekorálásáról, precíz és megbízható munkával számolhat mindenki, aki hozzánk fordul.

A Jólnyomjuk számos referenciával büszkélkedhet, miközben időtálló és kiváló ár-érték arányú termékekkel segítik ki ügyfeleiket. Padlómatricák, egyedi grafikák, falmatricák, vászonképek, mind megtalálhatók kínálatukban és akkor még nem is soroltunk fel mindent. Mivel a cég munkatársai minden egyes nap arra törekednek, hogy kiemelkedő ügyfélélményt nyújtsanak, így pontosan tudják, mire van szüksége azoknak, akik az irodai dekorációban gondolkodnak.