Header hullám

Minden, amit a matt autófóliáról tudni érdemes

Manapság több időt töltünk autóinkban, ezért sokkal nagyobb figyelmet fordítunk külsejükre, színük, mintájuk megválasztására is, nem véletlen, hogy a gyártók egyre extrémebb színekkel, színkombinációkkal rukkolnak elő, ha a fényezésről van szó. Fénykorukat élik az autófóliák is – igazán népszerűek például a matt felületűek –, melyek minőségüknek köszönhetően már felveszik a versenyt egy szakszerű újrafényezéssel. Cikkünkben megmutatjuk, hogy miért érdemes a matt autófólia mellett dönteni, hogy melyek a trendi színek és hogy megközelítőleg mennyibe kerül egy teljeskörű autófóliázás!

A matt autófóliázás előnyei

Extra védelem

A látvány mellett bizony védelmet is biztosít négykerekűnknek a matt autófóliázás, ráadásul idősebb autónkon is bármikor alkalmazható egy plusz külső réteget biztosítva nekik. A kisebb mechanikai sérüléseket, karcokat a fólia fel tudja fogni, így az autó eredeti fényezésében nem esik kár és a karosszériát is megvédi a portól, a sártól. Azzal viszont számolni kell, hogy a matt felületen esetlegesen jobban meglátszanak bizonyos szennyeződések, több gondoskodást igényelhet az autó tisztán tartása.

Könnyű eltávolíthatóság

Az egyik legjobb tulajdonsága a matt fóliázásnak, hogy viszonylag könnyen eltávolítható. Az, hogy mennyire sikerül sérülésmentesen eltávolítani a fóliát az autó felületéről, alapvetően attól függ, hogy gyári fényezésről van szó, vagy sérülés utáni fényezésről. Ha úgy döntünk, hamar visszakaphatjuk autónk eredeti színét vagy esetleg újra fóliáztathatjuk más színben. Ha szeretjük az extrémebb színeket, de eladnánk az autónkat, akkor a korábbi fóliázás eltávolítása után máris szélesebb közönségnek tudjuk hirdetni autónkat.

Bár a fólia eltávolítása elsőre könnyű feladatnak mutatkozik, érdemes szakemberre bízni, visszavinni a fóliázó szalonba, és profi leszedést kérni. Ez biztosítja, hogy szakértelemmel, professzionálisan végzik el a munkát, sőt, itt nyomban kérhetjük is az új fólia felhelyezését, ha azt szeretnénk!

Különleges megjelenés, egyediség

A fóliázás nagy előnye, hogy teljesen a magunk ízlése szerint formálhatjuk azt, népszerű színek széles választékából dönthetjük el, hogy melyikkel lássak el autónkat. Emellett akár különböző mintákkal is feldobhatjuk, ha úgy tartja kedvünk, amikor pedig megunjuk, akkor sokkal könnyebb új tervünket megvalósítatni, mintha egy fényezésről lenne szó. Azzal is egyedivé tehetjük autónk külsejét, ha csak bizonyos felületekre kérjük a matt autófóliát, például a tetőre vagy az ajtókra vagy a motorháztetőre.

Céges autó esetében kifejezetten jól jöhet a modern, távolról is azonnal kiszúrható megjelenés, hogy még több ember megismerje a vállalkozást!

Tartósság

A fólia hallatán hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy kevésbé tartós, mint egy festés, de ez nem így van! Sok évig elkísérhet minket az úton egyedi, matt felületű autónk anélkül, hogy bárki megmondaná, ez nem fényezés, hanem fóliafelület. A Jól Nyomjuk mindig ad garanciát az elvégzett fóliázásra, ha profi szakemberekre bízzuk a munkát, akkor tartósan szép lesz a végeredmény!

 

Matt autófólia

 

Ezek a legnépszerűbb matt autófólia színek

Autónk színe sok mindent elárul rólunk, személyiségünkről, stílusunkról, sőt már a vásárlói döntésünkben is nagy szerepet játszanak a színek. Elmondható, hogy az autóvásárlók fele még mindig a töretlen népszerűségnek örvendő ezüst, fehér vagy fekete fényezést választja, de egyre több kirívó színnel is találkozunk az utakon, ráadásul ezek megjelenhetnek metál-, gyöngyház- vagy matt kivitelben is. Nézzük meg közelebbről, hogy mely színek trendik manapság, ha matt autófóliázásról van szó!

Fekete

Az örök klasszikus, visszafogott, de méltóságteljes, sokszor luxusérzetet kelt, előszeretettel választják a domináns személyiségek, cégvezetők, hiszen erős, titokzatos jelenlétet sugall.

Zöld

Alapvetően a természet színeként azonosítjuk, nem meglepő, hogy ezért az egyensúlyt, harmóniát és sokszor a fejlődést társítjuk mellé. Mindenképp pozitív szín, általában kedvező tulajdonságokat sugall. Ma már amellett sem mehetünk el, hogy a zöld szín összekötődött a környezettudatossággal, mértékletességgel, ezekre is utalhatunk gépjárművünk színével.

Piros

Domináns és feltűnő szín matt változatában is, energikusságot, kicsattanó életkedvet, impulzivitást sugároz. Takarhat lobbanékony, ambiciózus, extrovertált személyiségjegyeket, és dinamikus vezetési stílusra utalhat. Olyanoknak ajánljuk, akik ki szeretnének tűnni a tömegből!

Kék

A nyugalom és a bizalom megtestesítője, harmóniát közvetít, képzeljük csak magunk elé a hatalmas óceánt vagy a kék égboltot, amik láttán azonnal ellazulunk. A kék autók sofőrjei azért általában nyugodt vérmérsékletűek, megbízhatók és pozitívan szemlélik a világot.

Fehér

A mai napig az egyik legnépszerűbb választás, ha az autó színéről van szó tisztaságot, közvetlenséget sugallhatunk egy matt fehér autófóliával. Hajlamosak vagyunk összekötni a tökéletességgel, a makulátlansággal, ezzel pedig a maximalista és perfekcionista személyiségeket azonosítjuk. A fehér egy modern, elegáns, minimalista árnyalat, jó ízlésre vall a választása.

Szürke

Sokszor a kompromisszum színeként azonosítjuk, hiszen a fekete és a fehér keveréke, de jellemzője a visszafogottság, a megfontoltság. Érett személyiségű, gyakorlatias vezető benyomását keltjük, ha ezt a színt választjuk autónkra.

Sárga

A sárga matt autófóliával életszeretetünket, optimista szemléletünket, kreativitásunkat fejezhetjük ki. Jól kombinálható például a szürkével, ráadásul nemrég az év legtrendibb színének is megválasztották. Egy energikus, boldog, kedélyes és jó képzelőerővel megáldott emberről tanúskodik ez az élénk szín.

Barna

Korábban nem volt jellemző ez az autószín, de ma már különös népszerűségnek örvend, igazán látványos például egy mogyoró vagy akár egy étcsokoládé matt autófólia. Általában a gyakorlatias, célorientált emberek választják ezt a színt, ami tökéletes harmóniában áll a természettel, nem túl hivalkodó. Egy ilyen autó tulajdonosa két lábbal áll a földön, nincsenek elrugaszkodott elképzelései és megbízható.

Matt autófóliázás árak – mennyi az annyi?

Konkrét számokban mit jelenthet itthon egy teljes körű fóliáztatás? Nézzük meg!

Teljes körű karosszéria fóliázás

Nyilvánvalóan a fóliázás ára függ az autó méretétől, így biztosan eltérő lesz egy kis városi autó és egy SUV vagy nagyobb gépjármű fóliáztatása, hiszen több időráfordítással és magasabb anyagköltséggel is jár. Egy prémium teljes gépjárműre kiterjedő fóliázás, minőségi anyagok felhasználásával és garanciavállalással nagyságrendileg 250-300 ezer forint környékén kezdődik jelenleg, a plafon a nagyjábóli 700 ezer forint a nagyobb autók esetében.

Fontos, hogy ezek az összegek megközelítő értékek, nem számítanak ajánlattételnek, minden esetben érdemes felvenni a kapcsolatot a JólNyomjuk! csapatával és egyéni, autóra szabott árajánlatot kérni!

Karosszériavédő fóliázás

Ha nem feltétlen akarjuk autónk színét megváltoztatni, akkor is érdemes egy védőréteget képező fóliázással ellátni, főleg ha értékes járműről van szó. Ezzel elkerülhetők, hogy az esetleges kulcskarcolások, kisebb parkolási sérülések, kavicsfelverődések ne a gyári fényezésben okozzanak kárt. A sérült fóliarészek pedig bármikor könnyedén és takarékosan cseréltethetők, kijavíthatók.

 

Autónk egyre közelebb áll szívünkhöz nem csoda, hogy szeretnénk extra védelemben részesíteni és a lehető legjobban igényeinkre, ízlésünkre formálni a külsejét is. Míg korábban ezt egy újrafényezéssel tehettük csak meg, ma már gyorsabban elvégeztethetjük egy profi fóliázó céggel a teljes karosszéria színének módosítását. Egyre népszerűbbek a matt autófóliák, ami nem véletlen, hiszen rendkívül egyedi látványt kölcsönöznek minden kocsinak, legyen szó régebbi vagy újabb gyártásúról.

Trendi színekkel és megoldásokkal várunk a Jól Nyomjuk!-nál, ahol megvalósítjuk egyedi elképzeléseidet is, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma és kérd egyedi árajánlatunkat!