Header hullám

Iroda fali dekorációk az egyediség kifejezésére

Az irodabelsőt tekintve napjainkban már köztudott, hogy érdemes nagy hangsúlyt fektetni a színek, az anyagok és a bútorok kiválasztására, hiszen a dolgozók komfortérzete mellett a cég arculatában is lényeges szerepet játszik a környezet. Nincs ez másként a kiegészítőkkel sem, így az irodai faldekorációkkal, amelyek szintén meghatározzák az első benyomást: mennyire stílusos egy hely, milyen mértékben harmonikus, motiváló, mennyiben ad lehetőséget a nyugodt, de hatékony munkára? Nézzük, hogyan érdemes alkalmaznunk ezeket az elemeket, hogy irodánk ízléses és egyedi legyen.

Mi jellemzi a modern irodabelsőt?

Sokan gondolják, hogy a színek, az anyagok milyensége, a terek elrendezése csupán az esztétikumra lehet hatással, és bár a környezetünket tekintve ez is nagyon lényeges szempont, valójában az említett tényezők összessége mind a koncentrációra, mind az érzelmi és pszichés állapotra befolyással bír.

A modern irodabelső általában egyterű, nagy hangsúlyt helyez a csapatmunkára, miközben mégis rugalmasan alakítható megoldásokat kínál: például egyes bútorok segítségével könnyen változtatható a néhány fős személyes tér sok főt befogadni képes tárgyalóvá, vagy a nyitott, open office jelleg, elkülöníthető külön terekké. A modern iroda már szem előtt tartja azokat a jellemzőket, amelyeket a lakberendezés tudománya egy ideje ismer a színekkel, formákkal kapcsolatban, azaz nem véletlenszerűen választ árnyalatokat, illetve burkolatokat és bútorokat.

Nézzük, melyek a legfontosabb elemek, amelyek ma már elvárhatóak a modern irodabelsővel szemben!

Színek

A helyiségek színeit elsősorban mindig a funkció határozza meg: a hidegebb színek a nyugalmas, koncentrált munkát támogatják, az egyéni fókuszálást segítik elő. Jó, ha nem fehéret választunk, hiszen az túlzott sterilitást, merevséget sugallhat. A melegebb árnyalatok jó hatással bírnak az aktív munkafolyamatokra: inspirálóan befolyásolhatják az ötleteléseket, a csapatban megoldandó feladatokat, a kisebb létszámú, familiárisabb hangvételű tárgyalásokat.  

A kék árnyalatai, valamint a hideg zöldek tehát jó választásnak bizonyulhatnak a néhány fős munkát igénylő terekben, míg a közösségi terek, a csapatmunkáknak helyet adó szobák esetében előkerülhet a sárga, vagy a narancsszín. A túl élénk színekkel vigyázzunk: hosszú távon frusztrálóan hathatnak, ezért, ha például a cég logója hasonló árnyalatokat tartalmaz, azt inkább egy-egy kiegészítőben jelenítsük meg. Ne fessük neonzöldre a falakat, ha az arculati elemekben domináns ez a szín, találjunk más utat ennek beemelésére.

Anyagok

Fahatású padló vagy padlószőnyeg, esetleg járólap? Egyáltalán nem mindegy, milyen burkolatot választunk a különböző helyiségekbe. Az otthonosabbnak, barátságosabbnak szánt terekben használjunk laminált padlót, szalagparkettát vagy fahatású járólapot, a közösségi terekben gondolkodhatunk padlószőnyegekben is. A fa, az egyszerű, egyszínű natúr árnyalatok nagyobb mozgásteret adnak a berendezés, valamint az egyedibb kiegészítők kiválasztásában. Emellett egyre inkább népszerű a minél naposabbnak ható, nagy üvegfelületekkel kialakított irodatér.

Bútorok

Napjainkban a legfontosabb az irodai berendezés kapcsán az ergonomikusság és a mobilitás: azaz olyan bútorok beemelése az iroda térbe, amelyek támogatják az egészséges tartást a hosszú órákon át tartó ülőmunka közben, valamint amelyek akár több funkciót is képesek ellátni egyben. A tároló funkcióval bíró ülőkék, a ki és behajtható asztalok, a mindenféle módon dönthető székek a dolgozók minél széleskörűbb kényelmét szolgálják, illetve támogatják a megfelelő koncentrációt.

Rugalmasan áthelyezhető falak

Nemcsak a többfunkciós bútorok, de a rugalmasan áthelyezhető falak is segítik, hogy a munkatársak mozgásban legyenek a különböző munkaállomások között, valamint kiléphessenek zajosabb közösségi terek forgatagából. A zajvédett boxok például az open office jellegű terekben segítenek elvonulni, 2-3 fős megbeszéléseket megvalósítani. Míg a babzsákokkal, fotelekkel, kanapékkal felszerelt sarkok lehetővé teszik az 5-10 perces kikapcsolódást, amely után nagyobb lendülettel lehet visszatérni a munkába.

Zöld, fenntartható iroda belső

A fenntarthatóság ma már rendkívül lényeges szempont az iroda tervezése, műszaki kialakítása és berendezése során is. Az energiatakarékos világítás és fűtésrendszerek mellett a természetes anyagokból készült bútorok és burkolatok, vagy épp a növények irodatérben való elhelyezése is fontos tényező. A már említett nagy üvegfelületek, valamint a zöld növények minél nagyobb arányú elhelyezése erősíti a benyomást, hogy kapcsolatban vagyunk a természettel, és megakadályozza az egész napos bezártságérzést. Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a növények jelenléte a szellemi munkára is frissítően hat. Számos irodában a tetőn már zöld területeket is kialakítanak, ahol a dolgozók egy pillanatra kizökkenhetnek a napi mókuskerékből, és kreatívabban, frissebben térhetnek vissza a munkájukhoz.

 

iroda fali dekorációk

 

Iroda fali dekorációs ötletek

Az irodabelső tekintetében a fali dekorációra fordított figyelem és részletes tervezés már önmagában a profizmust vetíti elő az ügyfelek és munkatársak számára. Gondoljunk csak bele, saját otthonunk berendezését is akkor érezzük véglegesnek, késznek, ha a bútorok elhelyezése után feltesszük a képeket, festményeket, falmatricákat, hiszen ezek nélkül még a legszebben festett falfelületek is üresnek hatnak.

Otthonunk dekorációi is üzenetet közvetítenek rólunk, nincs ez másként az irodai fali dekorációval: ezek az eszközök egyszerre alkalmasak a hirdetésre, az információ közlésre, az esztétikum fokozására, valamint a kreativitás kibontakoztatására. Az irodai fali dekorációval játékosságot, eleganciát, tájékozottságot és profizmust vihetünk a falak közé. Nézzük a legjobb faldekorációs tippeket, illetve a legalkalmasabb dekorációs kellékeket!

Milyen lehetőségeket rejtenek az iroda falai?

Mivel egy irodában a munkafolyamatok hatékony elvégzése a legfőbb cél, a polcokon, komódokon, asztalokon kevésbé alkalmas a tér olyan dekoráló elemek elhelyezésére, amelyek akadályozzák a gyors keresést, lebonyolítást, könnyed pakolást és tájékozódást. Éppen emiatt érdemes a falfelületeket felhasználni a díszítésre, valamint az egyedi légkör, arculat megteremtésére.

Ha egyszínű, letisztultabb, kevésbé élénk falakat választottunk, a cég arculatának esetleges élénkebb színeit például remekül be tudjuk csempészi a fali dekorációs elemek segítségével. Amennyiben a modern, letisztult irodabelsőt hivatottak közvetíteni az egyszínű, pasztelebb árnyalatokat mutató bútorok, érdemes játékosságot, színeket, kreativitást csempészni a térbe a falra felvitt dekorelemekkel. Mely dekorációs lehetőségekkel élhetünk?

Fali dekorációs ötletek cégeknek

A falmatricától a vászonképen át a világító dobozokig számos modern megoldás rendelkezésre áll, hogy egyedivé és meghatározóvá varázsoljuk az irodabelsőt.

Falmatricák

Akár egyedi nyomtatású, 3D-s, vagy világító falmatricáról van szó, remek választást jelent számunkra. A belső falakra, illetve ablakmatrica formájában akár a belső és külső üvegekre is alkalmazható dekorációt kínál, emellett ugyanazok a képek, üzenetek, logók akár különböző méretekben is megvalósíthatóak az egyes helyiségekben. Az irodai falmatrica szó szerint közvetíthet üzeneteket, azaz lehet szöveges tartalom, amely megfogalmazza a cég hitvallását, a jó munkahelyi környezet alapjait, vagy épp a vállalat jelmondatát. Emellett választhatunk ízléses képeket, akár egész falfelületet beterítő formákat, játszhatunk a vállalat feladatköréhez kapcsolódó színekkel, geometriai alakzatokkal.

A falmatricák mellett padlómatricákat is találhatunk, amelyek segíthetik a tájékozódást, vagy épp egy kis humort, figyelemfelkeltést is behozhatnak a dolgos hétköznapokba. A falmatricák az offline marketing egyik legfőbb eszközei, amelyekkel kapcsolatban professzionális segítséget is kaphatunk, például a JólNyomjuk csapata által, akik számos egyedi megoldást is kínálnak.

Vászonképek

A vászonkép napjainkban igazán trendi dekorációs elemnek számít, amely különböző mintákkal és méretekkel egyaránt képes feldobni egy irodai konyhát, vagy igazán elegáns és kellemes hangulatot csempészni egy tárgyalóba. Készíthetünk egyedi munkát grafikussal, kérhetünk saját feliratot, vagy akár a csapatépítés céljából egy munkahelyi közösségről készült fotót is megrendelhetünk jó minőségű vászonkép formájában.

Több vászonkép együtteséből készülhet mozaikfal, választhatunk a falak színébe szinte beleolvadó, vagy épp azokhoz képest látványosan feltűnő színeket, attól függően, hogy mi a célunk adott helyiségben. A JólNyomjuk szolgáltatás azért remek választás, mert nemcsak a falmatricákat, de a vászonképeket – akár a saját fotóból készült változatokat is – magas minőségben és megfelelő felbontásban készítik el.

Egyedi nyomtatású tapéta

Ha egy-egy karakteresebb falfelületre vágyunk az irodában, kiváló döntés az egyedi nyomtatású tapéta, amely a helyiség funkciójához igazodva igazi hangulatteremtő elem lehet. Akár még a zöldet is behozhatjuk a falak közé a segítségével: egy virágos, növényekkel vagy fákkal teli mintával, ha például nincs lehetőség a zöld helyiségek kialakítására. A cég profiljához mérten a tapéta ábrázolhat térképeket, tervrajzokat, szakmai kifejezéseket, tájképeket, városi fotókat – a lehetőségek tárháza végtelen. Az egyedi tapétákat mindig egyszínű, letisztult falakkal, berendezéssel párosítsuk, hogy elkerüljük a zsúfolt hatást.

Világító dekorációk

A világító keretek, dobozok remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a megérkező ügyfeleket informáljuk a cég legfőbb jellemzőiről. Ezek a figyelemfelhívó dekorációs elemek egy esztétikus hirdetőtáblához hasonlatosak, amelyek képekkel és lényegre törő szöveggel segítenek eligazodni abban, hogy milyen szolgáltatást vehetünk igénybe egy adott vállalatnál. Emellett a munkatársak számára sem utolsó szempont, ha a munkahelyük legfontosabb motivációival napi szinten találkozhatnak akár az iroda falain keresztül.

Döntsünk a minőségi és profi segítség mellett!

Amennyiben úgy érezzük, nehezen választunk dekorációs megjelenési formát az irodánk falaira, ne féljünk szakszerű segítséget kérni. Böngésszünk a hasonló profilú cégek honlapjain és szemezzünk a referenciák között, így a fotók segítségével könnyebben el tudjuk képzelni, milyen lehetőségekkel élhetünk és melyik helyiségbe, milyen módon tudjuk a leginkább odaillő díszítést megtalálni.

A JólNyomjuk csapata könnyen segítségünkre lehet a témában, hiszen profiljukba mind a falmatricák mind a vászonképek készítése beletartozik: bármekkora falfelültre magas minőségű kivitelezésben, ráadásul öt év garanciával alkotnak dekorációs elemeket. A falmatricák és vászonképek új távlatokat nyitnak a dekorálásban: könnyen és gyorsan elkészülnek, egyszerűen felhelyezhetőek, többféle felületen is használhatóak, emellett könnyen cserélhetőek, képesek hibákat elfedni, de önmagában is alkalmasak új színt vinni az irodatérbe, a munkahelyi környezetbe.