Header hullám

Cégtábla, avagy miért fontos ez a vállalkozásodnak?

A mai versenyhelyzetben az erős márkaidentitás elengedhetetlen ahhoz, hogy kitűnj a versenytársaid közül. Ennek kialakítása korántsem egyszerű, szerencsére azonban ma már számos remek lehetőség közül választhatsz. A legszembetűnőbb módja lehet egy jól megtervezett cégtábla, ami nem csak egy egyszerű reklámfelület, hanem hatékony marketing eszköz is egyben, amellyel vállalkozásod erős piaci jelenlétet tud elérni.

Ebben a blogbejegyzésben megvitatjuk, miért lehet fontos a vállalkozásod számára a cégtábla, mi a különbség közte és a reklámtábla között, valamint, hogy milyen cégtáblák érhetők el a piacon.

Miért fontos a cégtábla a vállalkozásod számára?

Amellett, hogy a Cégtörvény szabályozása alapján a cégtábla kihelyezése minden cég székhelyén kötelező, nagy szerepet játszik a márkaidentitás kialakításában is valamint segít a vásárlóknak felismerni a vállalkozásodat és emlékezni rá. Professzionális imázst alakít ki vállalkozás számára, és hozzájárul a márkahűség fenntartásához. Egy jól megtervezett cégtábla vonzza a potenciális ügyfeleket, és biztosabbá teheti őket abban, hogy nálad költsék el a pénzüket. Vizuális jelzésként is szolgál, pontosítva a vállalkozás helyét, ami elengedhetetlen az új ügyfelek bevonzásához.

A cégtábla és a reklámtábla közötti különbség

A cégtábla olyan marketing eszköz, ami a vállalkozás nevét és helyét jelöli, míg a reklámtábla egy olyan hirdetési felület, ami a vállalkozásod termékeit vagy szolgáltatásait promotálja. Bár mindkét eszköz fontos a vállalkozásod számára, a cégtábla jelentősége abban rejlik, hogy ez szolgálja az elsődleges kapcsolatfelvételi pontot az ügyfelekkel. Lényeges, hogy a cégtáblád megkülönböztethető legyen a közelben lévő többi vállalkozástól, mert ezzel segíti a tiédet kiemelni és könnyebben megtalálni.

A cégtáblák leggyakoribb típusai

Ma már számos különféle cégtábla érhető el a piacon attól függően, hogy melyek segíthetik leginkább vállalkozásod a marketing céljaid elérésében. A leggyakoribb típusok a következők:

Műanyag cégtábla

Ez a típusú tábla könnyű anyagokból, például habosított pvcből, dibondból vagy plexiből készül. Időjárásálló, strapabíró, és személyre szabható, hogy a lehető legjobban illeszkedhessen vállalkozásod profiljához. A tábla formára vágható, feliratokkal, képekkel és/vagy teljes nyomtatásokkal is be lehet fedni.

Megvilágított cégtábla

A világító cégtábla nagyszerű módja annak, hogy felhívja a vásárlók figyelmét és akár éjszaka is kitűnhess vele. Az ilyen típusú táblák ideálisak a hét minden napján, 24 órában működő vállalkozások számára. A standard téglalap vagy kör alakon kívül akár betűnként kivágott világító táblát is választhatsz.

Fém cégtábla

Ez a típusú tábla klasszikusan strapabíró és hosszú élettartamú, így népszerű választás kültéri eszközként. Különféle anyagokból készülhet, például sárgarézből, rézből vagy alumíniumból. Lehet rá gravírozni vagy vágott betűből feliratozni, ami meglehetősen elegáns megoldás.

Fa cégtábla

A fa cégtábla környezetbarát megoldás és rusztikus megjelenést kölcsönöz vállalkozásodnak. Ideális választás azoknak a cégeknek, amelyek az organikus vagy természetes megjelenést szeretnék népszerűsíteni.

A cégtábla használatának előnyei

Mindent összevetve, a cégtábla elengedhetetlen marketing eszköz egy vállalkozás számára. Egy jól megválasztott cégtábla segíthet vállalkozásod marketing céljainak elérésében és a versenytársak közül is kitűnhetsz vele. Segít kialakítani a márkaidentitást, útbaigazítást ad a vállalkozásod helyéhez, és költséghatékony hirdetési megoldás.

Tehát ha még nem tetted meg, ideje beruházni egy cégtáblába, és új szintre emelni vállalkozásodat. A Jólnyomjuk.hu-ra számíthatsz a kiválasztásban, a tervezésben és a megvalósításban is.